Επόμενη αγωνιστική(4η): Σάββατο 28/9 Απόλλων-Αλκή (19:00), Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ (19:00), Κυριακή 29/9 ΑΡΗΣ - Εθ. Άχνας (18:00), Ανόρθωση - Δόξα (18:00), Ομόνοια - ΑΕΛ (19:00), ΑΕΚ Λαρ - ΕΝΠ (19:00) Δευτέρα 30/9 Ερμής - Κούκλια (19:00)

Μεταφράστε τη σελίδα μας/Translate our page

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΑΡΗΣ!!!


Με κομμένοι την ανάσα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα οι περίπου 200 οπαδοί που βρέθηκαν χθες στο Αμμόχωστος παρακολουθούσαν τον αγώνα ανάμεσα στον ΑΡΗ και τη Νέα Σαλαμίνα. Ως γνωστό, η ομάδα μας χρειαζόταν βαθμολογικό όφελος ώστε να καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια, και τα κατάφερε μετά την ισοπαλία με 1-1. Αυτό το τίτλο, όλοι οι φίλοι της ομάδας μας αλλά και γενικά το σωματείου του Άρη Λεμεσού αφιερώνει  στον αιώνιο έφορο μας κ. Χριστάκη Μιχαηλίδη, ο οποίος αν και δεν βρίσκεται εδώ μαζί μας, σίγουρα από εκεί ψηλά θα το χάρηκε όσο κι εμείς.

Η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη απ' το πρώτο λεπτό ώστε να πετύχει πρώτη το γκολ που θα της έδινε άλλο αέρα για τη συνέχεια. Και τα κατάφερε, καθώς στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ο πολύ καλός στην αναμέτρηση Βασιλείου με εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά άδειασε τον Νικολάου και με ωραία σέντρα έστειλε την μπάλα στον Σόσιν που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά στο ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον Μίλτς που φέρει και μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ καθώς δεν επιχείρησε καλή έξοδο. Αυτό ήταν το 23ο τέρμα του Πολωνού στράικερ, ο οποίος τερμάτισε και στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Έτσι, από νωρίς άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα καθώς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο οι ερυθρόλευκοι είχαν αργό τρόπο ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικοί. Πρώτη καλή φάση για την Νέα Σαλαμίνα καταγράφεται στο 17΄ όταν ο Ράνεμ έκανε την σέντρα προς τον Χαιλή όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμούς και τρία λεπτά αργότερα στο 20΄ έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Χαιλή. Αυτές ήταν ουσιαστικά οι δύο προειδοποιητικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που συνέχισαν την πίεση για να φέρουν νωρίς το παιχνίδι στα ίσια. Στο 21ο λεπτό μετά από μια ασυνεννοησία στην άμυνα της ομάδας μας, έπειτα από σέντρα του Φιγκουερέδο, ο Βασίλιεφ άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας μας και έβαλε πάλι τους γηπεδούχος στην υπόθεση τίτλος.

Η ομάδα μας στην συνέχεια προσπάθησε ν΄ αντιδράσει και να σκοράρει ώστε να κλειδώσει απ' το πρώτο ημίχρονο τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά δεν τα κατάφερε καθώς έχασε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ με τους με τους Βασιλείου και Σόσιν. Από κει και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και τελευταία φάση που αξίζει λόγου και ενημέρωσης ήταν ένα καλό ευθύβολο σουτ του Βουνκ στο 44΄ όμως ο Έντζεμα σωστά τοποθετημένος του είπε όχι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του Ά μέρους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1 το οποίο έδινε το τίτλο στην ομάδα μας.

Στο Β΄μέρος η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένοι να κρατήσει το 1-1, καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα έστελνε τον ΑΡΗ στην Α' κατηγορία έχοντας και τη πρώτη θέση στα χέρια του. Έτσι λοιπόν, ο Στιβ Κωνσταντινίδης ρίσκαρε και έριξε στο παιχνίδι τους πιο δημιουργικούς Λιάσο Λουκά και Ντίξον στην θέση των Λάμπρου και Πέλιτς. Παρόλα αυτά, ο Άρης ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη φάση του Β΄μέρους με τον Σόσιν και πάλι να μην μπορεί να νικήσει τον Μίλιτς.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως πρωταγωνιστές κατά γενική ομολογία στην επανάληψη ήταν οι δύο τερματοφύλακες καθώς και ο Ένζεμα δεν υστέρησε. Αποκορύφωμα  της καλής του εμφάνισης μια φάση στο  49΄ που κατέβασε τα ρολά σ΄ένα εξαιρετικό σουτ του Χαιλή στην δεξιά του γωνιά.

Ακολούθως, μπήκε και η σκοπιμότητα και αυτό είχε αποτέλεσμα πολλά φάουλ στην μεσαία γραμμή πράγμα που διέκοψε τον ρυθμό του αγώνα. Φτάσαμε λοιπόν στο 59΄και οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δοκάρι έπειτα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φιγκουερέδο.

Η συνέχεια δεν μας επιφύλασσε κάτι καλό αφού για ένα εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε δυνατό παιχνίδι κέντρου. Στο 73΄ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Βασιλείου όντας δημιουργός με ωραία του επέλαση από αριστερά έδωσε στον κατάλληλο χρόνο έτοιμο γκολ στον Σόσιν όπου μόνος απέναντι από τον Μίλιτς έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Από κει και μετά οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να σκοράρουν, αλλά μάταια καθώς μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η αστοχία των ποδοσφαιριστών τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές, μαζί με το τεχνικό τιμ, τη διοίκηση της ομάδας αλλά και τους πιστούς οπαδούς της, ξέσπασαν σε πανηγύρια καθώς μετά από 17 ολόκληρα χρόνια πανηγυρίζουν τον τίτλο του πρωταθλητή 2ης κατηγορίας. Για την ιστορία, αυτό ήταν το 4ο πρωτάθλημα για τον ΑΡΗ, καθώς προηγήθηκαν αυτά του 1954, 1956 και του 1994.


ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μίλιτς, Λάμπρου(46΄Λ. Λουκά), Φιγκουερέδο, Νικολάου, Πάχορ, Μ. Λουκά,Παναγή(75΄Τζόσουα), Βουνκ, Ράνεμ, Χαιλής, Πέλιτς(46’ Ντίξον)

ΑΡΗΣ:
 Εντζεμά, Ιωάννου, Κομπόγιο, Βασίλεφ, Ιμπεριάλε, Θεοφάνους, Έκβιστ(90'+ Ντέσελερ), Πίτσιλλος, Βασιλείου(85΄ Χαραλάμπους), Μάρκου(86΄Αριστείδου), Σόσιν

Κίτρινες: Λ. Λουκά, Μ.Λουκά / Βασίλεφ, Κομπόγιο, Ιμπεριάλε, Μάρκου

-Στάδιο : Aμμόχωστος
Διαιτητής : Ηρακλέους Ηράκλης
Α' Βοηθός Διαιτητής : Παπαθωμάς Γιώργος
Β' Βοηθός Διαιτητής : Λαζάρου Ιωάννης



Στοιχεία αγώνα…
Τελικές προσπάθειες: 13-8
Κερδισμένα φάουλ: 14-18
Αποκρούσεις: 2-3
Κόρνερ: 6-2
Κατοχή: 55% - 45%

*Τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στους 200 οπαδούς της ομάδας μας που ταξίδεψαν στη Λάρνακα για να δουν τον ΑΡΗ να ανεβαίνει στα "μεγάλα σαλόνια" όντας πρωταθλήτής Β' κατηγορίας.

**Ο Άρης τερμάτισε πρώτος με απολογισμό 57 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Νέα Σαλαμίνα.

***Πριν την έναρξη του αγώνα διεξήχθη αγώνας παλαιμάχων ανάμεσα στις δύο ομάδες, τον οποίο κέρδισε η Νέα Σαλαμίνα με 4-1.

****Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία πλην όμως υπέπεσε σε αρκετά λάθη σε μερικές φάσεις οφσάιντ. Παράλληλα έμεινε εκτεθειμένη σε μια φάση στο 81΄ σε αντιαθλητικό (εκτός φάσης) κτύπημα του Ράνεμ πάνω στον Ιωάννου. Σε εκείνη την φάση έπρεπε ν΄ αποβληθεί με απευθείας κόκκινη. Αντίθετα δεν υπέδειξε ούτε κάρτα…


Φωτογραφίες: (Κάντε κλίκ απάνω τους για μεγέθυνση

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου