Επόμενη αγωνιστική(4η): Σάββατο 28/9 Απόλλων-Αλκή (19:00), Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ (19:00), Κυριακή 29/9 ΑΡΗΣ - Εθ. Άχνας (18:00), Ανόρθωση - Δόξα (18:00), Ομόνοια - ΑΕΛ (19:00), ΑΕΚ Λαρ - ΕΝΠ (19:00) Δευτέρα 30/9 Ερμής - Κούκλια (19:00)

Μεταφράστε τη σελίδα μας/Translate our page

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

«Άν όλα πάνε καλά, το πρωτάθλημα 2012-13 θα αγωνιζόμαστε στο νέο γήπεδο»

Ο πρόεδρος του Άρη Λεμεσού
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος της ομάδας μας Κυριάκος Χατζηκυριάκος, στην ιστοσελίδα www.24sports.com.cy. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ανέγερση του γηπέδου και γενικά θέματα για την ομάδα μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Άρης από κούνια;
Βεβαίως. Από πολύ παλιά, ήταν η ομάδα που υποστηρίζαμε, αγαπήσαμε. Μάλιστα ο αδερφός μου πριν από εμένα ήταν στο Δ.Σ. για πολλά χρόνια. Το ίδιο μετέφερα και στα παιδιά μου, που δεν μπορούν να ακούσουν άλλη ομάδα από τον Άρη. Και οι τρεις τους έχουν αγωνιστεί με την φανέλα του Άρη, ο μικρός είναι στις πιο μικρές ομάδες.

Η εμπλοκή σας πως προέκυψε;
Η πολύ αγάπη προς το σωματείο του καλού φίλου Ντίνου Κωνσταντινίδη, (σ.σ. απεβίωσε πριν από 2 χρόνια), με τον οποίο συνεργαζόμασταν, με έσπρωξε να αναμιχτώ στα διοικητικά. Ξεκίνησα να ασχολούμαι βεβαίως πριν από πολλά χρόνια με τις ακαδημίες ως έφορος.

Το δίδυμο Χατζήκυριακου - Αθανασίου υπήρξε από παλιά; Τελικά γιατί αποχώρησε;
Βασικά η φιλία προέκυψε μέσω του Άρη, στην εταιρεία που δημιουργήσαμε μαζί του 2005 για τον Άρη, μέσω της οποίας χρηματοδοτούσαμε την ομάδα ώστε να μην παίρνουμε συνεχώς χρήματα από τις προσωπικές μας εταιρείες. Κάποια προσωπικά του προβλήματα δεν τον άφησαν να συνεχίσει….

Η φυγή του στην συνέχεια δημιούργησε προβλήματα;
Η φυγή του Αθανασίου δεν άφησε προβλήματα, καθώς στην εταιρεία που ιδρύσαμε ήταν και ο Ανδρέας Σοφοκλέους, προτού αναλάβει την ΑΕΛ και είναι ακόμη. Μετά την οικονομική κρίση άρχισαν κάποια προβλήματα και υφίστανται. Δεν την επηρέασε όμως την ομάδα η κρίση γιατί δεν αφήσαμε καμία εκκρεμότητα σε κανένα εργαζόμενο, σε οποιοδήποτε πόστο. Είμαστε συνεχώς σωστοί στις πληρωμές μας και δεν θέλουμε να αφήσουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να αλλάξει αυτό, εφόσον είμαι εγώ πρόεδρος. Όπως τον παρέλαβα χωρίς να χρωστάει, έτσι θα τον παραδώσω, χωρίς καμία εκκρεμότητα. Εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και δεν πάρουμε βοήθεια από κάποια άτομα, που όπως λέμε στην Κυπριακή «γέρνουν πίσω» και δεν τους ενδιαφέρει, τότε αλλάζει. Εάν δεν βοηθήσουν όλοι τότε δεν μπορούμε. Τα άτομα τα οποία μπήκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, ήρθαν με προϋποθέσεις ότι θα βοηθήσουν. Αυτό έγινε μέχρι ενός σημείου, δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μπορώ να πω… Ιδίως στην Β’ κατηγορία, που τα έξοδα είναι μειωμένα και οι ανάγκες ανεβαίνουν. Για παράδειγμα όταν αγωνιζόμαστε στο Τσίρειο, ζημιώνουμε 3 μέχρι 3,5 χιλιάδες ευρώ, πέραν των όσων εισπράξουμε.

Όλα αυτά θα αλλάξουν πιστεύετε με το νέο γήπεδο;
Σίγουρα, αν δεν αλλάξουν τότε δεν υπάρχει σωτηρία για κανένα, όχι μόνο για τον Άρη, αλλά για πάρα πολλούς. Ειδικά για εμάς…

Στο ίδιο κεφάλαιο, πότε αρχικά γεννήθηκε η ιδέα ιδιόκτητου γηπέδου και ποια η συνέχεια του;
Ξεκίνησε το 2006 όταν μαζί με τον Χριστάκη Αθανασίου και Αντρέα Σοφοκλέους, αγοράσαμε ένα κομμάτι γης (σ.σ. 90 σκάλες) στο Μοναγρούλι. Η αρχική ιδέα ήταν να αναγείρουμε ένα ιδιόκτητο γήπεδο εκεί, του Άρη. Υπήρχε ένα σχέδιο, παρόμοιο με αυτό του γηπέδου της Ξάνθης, αλλά εκεί θα κατασκευάζαμε και ξενοδοχείο, ώστε να φιλοξενούμε ομάδες από το εξωτερικό. Θα ήταν περισσότερο ένα αθλητικό κέντρο, με 6 βοηθητικά γήπεδα πέραν του γηπέδου με το ξενοδοχείο του. Πήραμε κάποιες υποσχέσεις από την κυβέρνηση, από τον τότε Υπουργό Γεωργίας, Εσωτερικών ότι θα υπήρξε «χαλάρωση» στον χώρο αυτό, ώστε να μπορέσουμε να αναγείρουμε το γήπεδο. Δυστυχώς έμειναν μόνο στις υποσχέσεις, δεν τήρησαν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί, όπως η άδεια ανέγερσης, καθώς υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Μετά, με την εμπλοκή του Αντρέα Σοφοκλέους στα διοικητικά της ΑΕΛ, προχωρήσαμε με την σκέψη της συνιδιοκτησίας, σε στην ανταλλαγή της περιοχής με άλλη. Βρήκαμε ένα χώρο στην Ακτή του Κυβερνήτη, όμως και πάλι όλοι έμειναν στις υποσχέσεις. Στην συνέχεια υπήρξε και ο χώρος στο Ζακάκι, αλλά και εκεί τα ίδια... Μετά από όλα αυτά τα επεισόδια, είχα απηυδήσει και είπα στον Αντρέα Σοφοκλέους να αξιοποιήσουμε την γη που μας δίνουν στο Κολόσσι. Υπήρχε αρχικά η πρόθεση να ανεγερθεί κοινό γήπεδο στην περιοχή και από τις τρεις ομάδες της Λεμεσού, Άρη, ΑΕΛ και Απόλλωνα, που είχαμε από 45 σκάλες γης. Όταν πήγαμε στον ΚΟΑ, μας είχε γίνει πρόταση για ένα ποσό 22 εκατομμυρίων, να αναλάβει δηλαδή την ανέγερση εξολοκλήρου ο οργανισμός. Υπήρχε μια αντίδραση στην συνέχεια από φίλους του Απόλλωνα και τράβηξαν πίσω. Έτσι αποφασίσαμε με τον κ. Σοφοκλέους να συνεχίσουμε μαζί.

Δεν είναι επικίνδυνο με την τωρινή οικονομική κατάσταση η κατασκευή τέτοιου 
έργου;
Όχι δεν είναι και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου αυτό το έργο θα είναι η σωτηρία του σωματείου μας και αυτού της ΑΕΛ. Λόγω και της ειδικότητας μου στον τομέα των κατασκευών (σ.σ. είχε εμπλακεί και στην αλλαγή του υπεδάφους στον χλοοτάπητα του Τσιρείου) αλλά και των διασυνδέσεων μου θα μας έρθουν όλα πιο οικονομικά, αλλά και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Θα υπάρξει και συνεργασία από το εξωτερικό για την αποπεράτωση του έργου.
Και πότε θα δούμε τις δυο ομάδες να αγωνίζονται στο νέο γήπεδο;
Ας μην κρυβόμαστε, τώρα είναι και περίοδος εκλογών. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ρουσφέτι ούτε από κανένα εύνοια. Θέλουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν αρχικά τεθεί, από την πολεοδομία για παράδειγμα. Εάν όλα πάνε καλά, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα 2012-13 θα αγωνίζονται στο νέο γήπεδο.

Τι έγινε τελικά με εκείνο το περιβόητο παιχνίδι με την Δόξα στην περυσινή σεζόν;
Αναφέρεστε στο 1-4. Κάποιοι νόμιζαν ότι έβλεπα όνειρα. Κατά την διάρκεια του αγώνα, όταν το σκορ ήταν 1-1 δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από φίλο που μου είπε πως είναι συμφωνημένο το παιχνίδι να τελειώσει 1-4. Μάλιστα ήταν τόσο λεπτομερής, που μου ανέφερε πως στις καθυστερήσεις θα υπάρξει πέναλτι εναντίον του Άρη και αποβολή ποδοσφαιριστή μας. Εγώ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία εκείνη την ώρα. Όταν όμως στις καθυστερήσεις (σ.σ. το σκορ ήταν 1-3) είδα να γίνεται μπροστά μου αυτό που μου περίγραψε στο τηλέφωνο, με ένα πολύ παράξενο τρόπο καθώς υπήρξε φάουλ σε ποδοσφαιριστή του Άρη και η διαμαρτυρία του έφερε την κόκκινη και στην συνέχεια με πέναλτι έγινε το 1-4, τα θυμήθηκα όλα. Το επόμενο πρωί συναντήθηκε με τον φίλο μου και τον ρώτησα τι μου έλεγε την προηγούμενη νύχτα. Μου είπε ότι σε ένα πρακτορείο της Πάφου, ήρθε ένα «απόβρασμα», έτσι τον είχε αποκαλέσει και του είπε να μου μεταφέρει πως δεν αξίζει να ασχολούμαι. «Είναι όλα σκηνοθετημένα για το 1-4, είναι εμπλεκόμενος και ο διαιτητής Αντώνης Χριστοδούλου», του είχε πει. Αμέσως πήγαμε στην Αστυνομία, δίναμε τρεις ώρες καταθέσεις στο CID και ακολούθως πήγαμε στην Πάφο για να πάρουν κατάθεση από τον κύριο που αναφέραμε πιο πάνω. Στο τέλος, μηδέν… Δεν έγινε τίποτα. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ρώτησα πολλές φορές τι γίνεται με την υπόθεση. Μου είπαν ότι είναι στην εισαγγελία και έμεινε εκεί. Τίποτα παρακάτω. Αυτά είναι τα… άγρια του ποδοσφαίρου μας. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Η αδικία που μας πνίγει με την διαιτησία είναι τεράστια και ειδικά το σωματείο μας. Την πληρώσαμε πολλές φορές. Το τι είδαμε φέτος, ιδίως με αυτό τον διαιτητή δεν περιγράφεται. Όταν εγώ φώναζα ότι αυτός δεν είναι διαιτητής, είναι για άλλα πράγματα με χλεύαζαν και με ειρωνεύονταν πως είμαι γραφικός. Δυστυχώς, επαληθεύτηκα με τα γεγονότα τον επόμενο χρόνο.

Υπήρξαν και άλλα τέτοια περιστατικά, που θεωρείτε πως ήταν εντεταλμένη διαιτησία ή «ειδικών αποστολών» όπως την έχετε χαρακτηρίσει;
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Να μην πάμε μακριά, στην περυσινή σεζόν στο παιχνίδι με την Ομόνοια όταν ο διαιτητής είπε στους παίκτες μας να περιμένουν και στον Καϊάφα να το εκτελέσει; Όταν στο παιχνίδι Κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ είδαμε ένα πέναλτι που βλέπουμε ένα κάθε είκοσι χρόνια, για να σφραγίσει τη νίκη του; Είναι πολλά τα παραδείγματα.

Κατά τα λεγόμενα σας, να θεωρήσω πως για εσάς το μεγαλύτερο πρόβλημα στο 
Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι η διαιτησία;
Όντως είναι, το θέμα της διαιτησίας. Από εκεί ξεκινάν όλα, όπως οι εμπλεκόμενοι που καθοδηγούν την διαιτησία. Γι’ αυτό, καθοδηγώντας την διαιτησία, ελέγχεις ποια ομάδα θα πάει διαβάθμιση, ποια θα πιάσει πρωτάθλημα και ποια θα είναι στην πρώτη οκτάδα. Είναι μια σειρά γεγονότων, που πρέπει να εκλείψουν, από την ρίζα τους. Εάν δεν γίνει, τότε πολύ λυπάμαι πολύ να παρατηρήσω ότι δεν υπάρχει μέλλον και είναι κρίμα οι κόποι μας.

Αρκετά ακούγονται για την στενή σχέση ΑΕΛ και Άρη…
Μπορώ να πω πως είναι άριστη η σχέση με την ΑΕΛ, λόγω της συνεργασίας μου με τον Ανδρέα Σοφοκλέους στον τομέα των ιδιωτικών εταιρειών μας. Σε πολλά σημεία, ειδικά στην ανέγερση του γηπέδου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Με το τηλεοπτικό τοπίο που βρισκόμαστε;
Είχαμε υπογράψει στην προηγούμενη σεζόν ένα συμβόλαιο με την PrimeTel για 2 εκατομμύρια για τρία χρόνια, όμως εάν η ομάδα υποβιβαζόταν στην Β’ κατηγορία, τότε αυτομάτως χάνονταν τα λεφτά. Στόχος βεβαίως είναι να ανέβει η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία για να πάρουμε τα χρήματα που μας αναλογούν. Υπογράψαμε και νέο συμβόλαιο με την Cyta για το 2013-16, με την οποία ταυτόχρονα συμφωνήσαμε για το 2010 – 16 για χορηγία πάνω στην φανέλα. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω το ποσό της χορηγίας για τα τηλεοπτικά, αλλά είναι κοντά στο ποσό της συμφωνίας με την PrimeTel.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου