Επόμενη αγωνιστική(4η): Σάββατο 28/9 Απόλλων-Αλκή (19:00), Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ (19:00), Κυριακή 29/9 ΑΡΗΣ - Εθ. Άχνας (18:00), Ανόρθωση - Δόξα (18:00), Ομόνοια - ΑΕΛ (19:00), ΑΕΚ Λαρ - ΕΝΠ (19:00) Δευτέρα 30/9 Ερμής - Κούκλια (19:00)

Μεταφράστε τη σελίδα μας/Translate our page

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παρουσιάστηκε το γήπεδο!

Την προηγούμενη Τρίτη (11/10) παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία το μικρό "παλάτι" της ΑΕΛ και του ΑΡΗ, από τον αρχιτέκτονα του γηπέδου Πέτρο Κονταρίδη σε συνέντευξη τύπου, όπου έδωσαν το παρών τους και οι πρόεδροι των δύο ομάδων. Ο κύριος Κονταρίδης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι, όταν με το καλό κατασκευαστεί το κοινό γήπεδο του ΑΡΗ και της ΑΕΛ στο Κολόσσι, θα ανέβει αρκετά ο πήχης του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς είναι μία εξαιρετική κατασκευή που θα εντυπωσιάσει τους φίλους όλων των κυπριακών συλλόγων, και κυρίως αυτούς των "πρασίνων" και "γαλαζοκιτρίνων" της Λεμεσού. Με τη σειρά του ο ισχυρός άντρας της ομάδας μας ανέφερε: «Πετύχαμε ένα κατόρθωμα το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μας έπαιρνε το λιγότερο ακόμη και τρία χρόνια. Όμως συντονιστήκαμε και είχαμε γρήγορο αποτέλεσμα. Για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάζεται η συνεργασία του Πέτρου Κονταρίδη. Το γήπεδο θα είναι ένα στολίδι για ολόκληρη την Κύπρο και ήταν μια επιθυμία μας με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους εδώ και πέντε χρόνια». 

Το γήπεδο που θα ανεγερθεί στο Κολόσσι θα είναι κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, βάσει των προδιαγραφών της ΟΥΕΦΑ, θα είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και έθεσαν ως αρχή τους να πηγαίνουν οι οικογένειες. Έχουν ληφθεί πρόνοιες για ασφαλή είσοδο-έξοδο και φιλοξενία των φιλάθλων.

Κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής του γηπέδου:

-Η κερκίδα των φιλοξενούμενων (πέταλο) 2650 θέσεων, θα είναι αποκομμένη από τις υπόλοιπες κερκίδες για λόγους ασφαλείας.

-Θα υπάρχουν 8,5 χιλιάδες θέσεις για τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, 450 διακεκριμένες θέσεις και 400 για VIP. Θα έχει δυο προεδρικές σουίτες.

-Οι θέσεις για τους VIP θα έχουν θέα προς της Λεμεσό.

-Οι κερκίδες του γηπέδου θα είναι κατασκευασμένες από μπετόν. Περιμετρικά οι κερκίδες θα είναι επενδυμένες με μέταλλο, θα υπάρχει ειδικός φωτισμός για εναλλαγή των χρωμάτων (αυτά των δυο ομάδων). Όπως είπε ο Πέτρος Κονταρίδης, πήρε την ιδέα από το Αllianz Arena.

-Θα φτιαχτούν 4 βοηθητικά γήπεδα.

-Θα έχει υπόγειο χώρο στάθμευσης για 100 θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου