Επόμενη αγωνιστική(4η): Σάββατο 28/9 Απόλλων-Αλκή (19:00), Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ (19:00), Κυριακή 29/9 ΑΡΗΣ - Εθ. Άχνας (18:00), Ανόρθωση - Δόξα (18:00), Ομόνοια - ΑΕΛ (19:00), ΑΕΚ Λαρ - ΕΝΠ (19:00) Δευτέρα 30/9 Ερμής - Κούκλια (19:00)

Μεταφράστε τη σελίδα μας/Translate our page

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σε διαπραγματεύσεις με τον Πάνο Λινάρδο ο ΑΡΗΣ !! (Ενδιαφέρον και για Μηνά Αντωνίου/Δηλώσεις προέδρου)

Πάνος Λινάρδος
Δύο "γνώριμους" παίχτες από το κυπριακό πρωτάθλημα θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα μας. Πρόκειται για τον Ελλαδίτη Πάνο Λινάρδο και τον Κύπριο Μηνά Αντωνίου, οι οποίοι αμφότεροι αγωνίζονταν στην ΑΕΖ Ζακακίου την σεζόν που πέρασε.
Ο Πάνος Λινάρδος είναι επιθετικός και ήταν ίσως ο κορυφαίος παίχτης της ΑΕΖ την περασμένη σεζόν. Βέβαια, ανήκει στην Ανόρθωση, από την οποία όμως αποκλείστηκε από την αποστολή που θα πήγαινε στην προετοιμασία στο εξωτερικό και έτσι αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όπως φαίνεται με τον 22χρονο Έλλαδίτη επιθετικό που ενδιαφέρει έντονα τον Τάσο Κυριάκου μένει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό μέρος, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ομάδα μας.
Όσον αφορά τώρα τον Μηνά Αντωνίου, αγωνίζεται ως αμυντικός, βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και ενδιαφέρει την "ελαφρά ταξιαρχία. Ο νεαρός Κύπριος είναι γεννημένος 22/02/1994 (19 ετών) και είναι διεθνής με την Εθνική U19. Ο Αντωνίου την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν επίσης στην ΑΕΖ Ζακακίου.
Στο θέμα τώρα των ποδοσφαιριστών που πρόκειται να ανανεώσουν με την ομάδα μας, η διορία τους για να απαντήσουν στη διοίκηση λήγει αύριο και μέχρι στιγμής έχουν αποδεχτεί την πρόταση ανανέωσης μόνο οι Αριστείδου και Θεοφάνους. Αύριο αναμένονται νεότερα σ' αυτό το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι όπως τονίστηκε από τη διοίκηση οτι δε πρόκειται να πιέσουν κάποιον ποδοσφαιριστή να μείνει με το ζόρι, ούτε και θα γίνουν βελτιωμένες προτάσεις.
Σίγουρα, στη φετινή χρονιά θα δούμε μια ομάδα όπου θα αγωνίζονται "φτηνοί" ποδοσφαιριστές, αλλά γίνεται αρκετή προσπάθεια ώστε να βρεθούν παίχτες με χαμηλές αμοιβές, ικανοί όμως για να αντεπεξέλθουν τις δυσκολίες της Α' κατηγορίας. Όπως ακούγεται, οι απολαβές οποιουδήποτε παίχτη δε θα ξεπερνούν τις 20 με 25 χιλιάδες ευρώ ετησίως, καθώς η ομάδα θέλει να κρατήσει χαμηλά το μπάτζετ του προϋπολογισμού στο ροστερ, ώστε να τηρήσει τα κριτήρια για να μην δεχτεί ποινές και μειώσεις βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος της ομάδας μας Φίλιππος Συμμιλίδης αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο "Goal" για το θέμα του προγραμματισμού:
«Αρχίσαμε μία ομαδική και ηρωική δουλειά. Όλοι τρέχουμε για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα, στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, το ίδιο κι εμείς, αλλά ό,τι υποσχεθούμε θέλουμε να το τηρήσουμε. Το σημαντικό είναι να πληρούμε τα κριτήρια και να μη δεχθούμε βαθμούς ποινής όπως συνέβη σε άλλες ομάδες»
Στη συνέχεια μίλησε για την ενίσχυση, σημειώνοντας ότι η ομάδα του θα προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό της τόσο ξένους-κοινοτικούς όσο και Κύπριους. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με παίκτες που βρίσκονταν στον Άρη κατά τη σεζόν που έληξε, τους οποίους εκτιμούμε και μας εκτιμούν. Υπάρχουν κάποιες οφειλές σε ορισμένους παίκτες μας, αλλά κανένας δεν πρόκειται να χάσει τα λεφτά του, γι' αυτό αισιοδοξούμε πως αυτοί που θέλουμε και μας θέλουν, θα μείνουν στον Άρη», κατέληξε ο πρόεδρος της «Ελαφράς ταξιαρχίας».
Δείτε ένα όμορφο γκολ που πέτυχε ο Πάνος Λινάρδος σε αγώνα του με την ΑΕΖ την περασμένη σεζόν απέναντι στην ομάδα μας. (Προσωπικά θυμάμαι αυτό το γκολ, καθώς είχα δει το ματς, και ήταν ίσως το πιο θεαματικό παιχνίδι της ομάδας μας την περασμένη σεζόν, όπου τελικά κερδίσαμε με 4-3)

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Συνέντευξη του εκπροσώπου τύπου της ομάδας μας για τον προγραμματισμό !!

Ούγκο Μουτίνιο(νεοαποκτηθείς)
Κατ' αρχήν σε δηλώσεις του στο "Super Σπορ FM" ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΡΗ Λύσανδρος Λυσάνδρου δήλωσε πως ο προγραμματισμός της "Ελαφράς ταξιαρχίας" βαίνει σε καλή τροχιά.
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ο προγραμματισμός θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουλίου όταν θα αρχίσει η προετοιμασία. Θα προσπαθήσουμε να έχει συμπληρωθεί ο βασικός κορμός μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να χτίσει την ομάδα ο προπονητής μαζί και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Περιμένουμε να σταλούν απαντήσεις για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές» ανέφερε αρχικά Λύσανδρος Λυσάνδρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα γίνουν 13-14 μεταγραφές.
Για τα οικονομικά... «Δεν θα ξεφύγουμε ούτε ένα σεντ από τον προϋπολογισμό. Οι παίκτες θα πληρώνονται στην ώρα τους. Προσπαθούμε να βρούμε χορηγίες για να αντέξουμε το οικονομικό βάρος μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Χρειαζόμαστε ένα ποσό γύρω στις 100 000 ευρώ. Είναι δύσκολη η προσπάθεια και ευελπιστούμε ότι θα βρούμε αυτό το ποσό».

Άλλαξαν τα δεδομένα και δεν πάει Σερβία ο ΑΡΗΣ !! (Υπέγραψε ο Ρένε Οσέι Κόφι/ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

"Απαγορευτικό" κρίθηκε το ποσό των 24.000 ευρώ που ζήτησε το αθλητικό κέντρο της Σερβίας, ώστε η "Ελαφρά ταξιαρχία" να προετοιμαστεί εκεί για τη νέα σεζόν. Γιαυτό και με τα νέα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις Πλάτρες, όπως είχε προκαθοριστεί.
Στο θέμα του προγραμματισμού τώρα, την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τον ΑΡΗ υπέβαλε ο 21χρονος Ολλανδός δεξιός μπακ Ρένε Οσέι Κόφι, ο οποίος άρχισε την καριέρα του από την δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, ενώ η τελευταία του ομάδα την περσινή σεζόν ήταν η Χααγκλάντια Ολλανδίας με 15 συμμετοχές.
*Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο το νέο απόκτημα της ομάδας μας, σε κάποιες απ' τις καλύτερες του στιγμές στο παρελθόν.

Τελικά στο εξωτερικό η προετοιμασία !! (Έκλεισε τρεις παίχτες η ομάδα μας, σύντομα και ο τέταρτος)

Στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί τελικά το βασικό στάδιο προετοιμασίας της "Ελαφράς ταξιαρχίας". Συγκεκριμένα, ο ΑΡΗΣ δέχτηκε πρόταση από το αθλητικό κέντρο της Σερβίας με το κόστος των εξόδων να είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια που έθεσε η διοίκηση για την προετοιμασία, και έτσι πάρθηκε η απόφαση για να ταξιδέψει η ομάδα μας στη Σερβία(τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου).
Επιπρόσθετα, με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται το θέμα του προγραμματισμού καθώς ο ΑΡΗΣ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και με τέταρτο παίχτη. Ο λόγος για τους Ίλσιτς, Ούγκο Μουτίνιο(VIDEO) και Μίχαι Ντίνα, καθώς επίσης επέστρεψε πίσω στον ΑΡΗ και ο Νεόφυτος Χρυσοστόμου ο οποίος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο γνωστός για τα κυπριακά δεδομένα, Μάξιμ Ίλτσις είναι κεντρικός αμυντικός και πέρσι αγωνιζόταν στην συμπολίτισσα Α.Ε.Λ. Επίσης κατάγεται από την Ουκρανία  Ο Ούγκο Μουτίνιο είναι ηλικίας 31 ετών και κατάγεται από την Πορτογαλία. Ο Μουτίνιο αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και αποτελούσε διακαή πόθο του προπονητή μας, Τάσου Κυριάκου. Την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στην Τουρνού Σεβερίν. Όσον αφορά τον Μίχαι Ντίνα, είναι μεσοεπιθετικός 27 χρονών, Ρουμανικής καταγωγής και την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στην Πόλι Τιμισοάρα.
Επίσης, κάποια τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ομάδα μας θα κινηθεί για άλλες 8 με 10 μεταγραφικές κινήσεις, ενώ σίγουρα θα αποκτηθεί και ξένος τερματοφύλακας.
*Στο πιο πάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από το νέο απόκτημα της ομάδας μας, Ούγκο Μουτίνιο.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σεργκέι Μίσινς ο πρώτος στόχος για τη μεσαία γραμμή !! (VIDEO-"WHO IS WHO")

Ο Τάσος Κυριάκου ξεκίνησε ήδη τη σκληρή δουλειά, αναζητώντας κάποιους ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να αγωνιστούν με αποτέλεσμα στην ομάδα μας και μπορεί η διοίκηση να κινηθεί για την απόκτηση τους. Εντόπισε συγκεκριμένα, κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το Λετονικό πρωτάθλημα. Μία περίπτωση που τον ενδιαφέρει σοβαρά είναι αυτή του Λετονού Σεργκέι Μίσινς, ο οποίος αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και είναι σε ηλικία 26 ετών. Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή παρακολούθησε μέσω τηλεόρασης σε παιχνίδια του Λετονικού πρωταθλήματος, κάτι όμως που θα ξανακάνει για να πάρει την τελική του απόφαση και να δώσει εντολή στη διοίκηση για την απόκτηση του. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει και η απαιτούμενη οικονομική άνεση ώστε να μπορέσει να κινηθεί δυναμικά ο ΑΡΗΣ για την απόκτηση του. Στο βίντεο που βλέπουμε πιο πάνω δείχνει να έχει πολύ καλά στοιχεία, καθώς επίσης και όμορφες εκτελέσεις σε στημένες φάσεις.
Πιο κάτω θα δείτε κάποια περαιτέρω στοιχεία για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή:
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Προχωρούν οι εξελίξεις στην ομάδα μας !!

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο μεταγραφικός προγραμματισμός της ομάδας μας για τη νέα σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να δουλέψει αρκετά σκληρά ώστε να φέρει στην ομάδα τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες επιλογές για να δημιουργήσει το σωστό ροστερ για τη νέα σεζόν. 'Ήδη έχει προγραμματίσει ταξίδι στη Λετονία αύριο Πέμπτη 20/6/2013, όπου το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη για να παρακολουθήσει κάποιους ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν. Επίσης, έχει τονιστεί από τη διοίκηση πως κανενός ποδοσφαιριστή της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" το συμβόλαιο του δε θα ξεπερνά τις 2000 με 2500 ευρώ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν(κάτι που βέβαια υπάρχει στις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας). Όπως διαρρέεται το ροστερ θα αποτελείται από 7 η 8 έμπειρους Κύπριους ποδοσφαιριστές και άλλους τόσους ξένους, ενώ το υπόλοιπο ροστερ θα το συμπληρώνουν νεαροί παίχτες της ομάδας που θα προωθηθούν.
Να σημειώσουμε ότι η ομάδα μας θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στις 3 Ιουλίου, ενώ το βασικό μέρος της προετοιμασίας θα διεξαχθεί από 20 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο Πλατρών. Όπως καταλαβαίνεται, οι διοικούντες της ομάδας μας αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία εντός συνόρων, με σκοπό να εξοικονομήσουν χρήματα.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Με Τάσο Κυριάκου στο τιμόνι τη νέα σεζόν ο ΑΡΗΣ !!

Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε ξανά ως προπονητής της ομάδας μας αλλά και ως ποδοσφαιριστής παλαιότερα, είναι αυτός που επιλέχθηκε από τη διοίκηση της "Ελαφράς ταξιαρχίας" ώστε να αναλάβει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και με το χρόνο να μετράει ήδη αντίστροφα, δυσκολεύοντας το έργο του στο θέμα του σωστού προγραμματισμού. Ο λόγος, για τον Τάσο Κυριάκου ο οποίος έχει περίπου 20 μέρες έως την πρώτη προπόνηση της ομάδας (3 Ιουλίου) για να τρέξει πολλά θέματα, μιας και θα πρέπει να διαμορφώσει το ρόστερ της ομάδας μας για την νέα σεζόν με χαμηλά οικονομικά πλαίσια (350-380χιλ ευρώ). 
Σε δηλώσεις του στο kerkida.net δήλωσε: 
"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφω σε μια ομάδα που έπαιξα ποδόσφαιρο και δούλεψα σαν προπονητής. Είναι σημαντικό που επιστρέφω σε μια περίοδο στην οποία όλα τα Σωματεία περνούν δύσκολα, θα είναι δύσκολο το έργο μας. Εγώ είμαι της άποψης ότι για να πετύχεις κάτι χρειάζεσαι ομαδική δουλειά. Αυτό είναι και το μήνυμα που δόθηκε από διοίκηση και τεχνικό τιμ", ήταν το αρχικό του σχόλιο...
Για το πόσο εφικτή είναι η παραμονή: "Παρά το χαμηλό μπάτζετ που θα έχουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Διάθεση και όρεξη υπάρχουν, όμως έχουμε μπροστά μας περίπου 25 ημέρες μέχρι την έναρξη των προπονήσεων, κάτι που σημαίνει λίγος χρόνος για να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει. Αντίπαλος μας πλέον είναι ο χρόνος".
Τέλος, ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δίνεται: "Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Άρη που με εμπιστεύτηκαν και ευελπιστώ να τους βγάλω ασπροπρόσωπους".
Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε πως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η προετοιμασία θα γίνει στην Κύπρο (Πλάτρες) η στο εξωτερικό. Αυτό θα αποφασιστεί στις επόμενες μέρες, υπολογίζοντας πάντα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.
Το υπόλοιπο τεχνικό τιμ θα αποτελείται από τους Πανίκο Χατζηλοίζου(βοηθός προπονητή), Άντρο Χριστοφή(προπονητής τερματοφυλάκων) και Ολύμπιος Χριστοδούλου(προπονητής φυσικής κατάστασης).

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Αρκετές εξελίξεις για την ομάδα μας !

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, η ομάδα μας στρέφεται πλέον στον προγραμματισμό της επόμενης, σκληρής όπως αναμένεται σεζόν. Την ονομάζουμε σκληρή για τις γνωστές δυσκολίες της Α' κατηγορίας, όπως επίσης και τα οικονομικά προβλήματα που επηρεάζουν τον προγραμματισμό του ΑΡΗ. Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Χατζηκυριάκος δήλωσε την παραίτηση του από την προεδρία της ομάδας, της οποίας τα σκήπτρα ανάλαβε πριν από λίγες μέρες ο  Δρ. Φίλιππος Σιμιλλίδης. Στο θέμα του προπονητή τώρα είχαμε την αποχώρηση του Δημήτρη Ιωάννου καθώς δεν συμφώνησαν στο οικονομικό με τους διοικούντες της ομάδας μας, και πλέον ο νυν πρόεδρος Φίλιππος Σιμιλλίδης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη είναι σε αναζήτηση νέου τεχνικού για την "Ελαφρά ταξιαρχία". Ήδη έγινε πρόταση στον Δήμο Διαμαντή, από τον οποίο όμως πήρε αρνητική απάντηση, και πλέον στρέφεται σε διάφορες άλλες λύσεις στις οποίες θα κάνει κίνηση τις επόμενες μέρες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι εν τελει, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το φετινό μπάτζετ της ομάδας μας για την Α' κατηγορία θα είναι γύρω στις 350.000χιλ ευρώ(όπως διαρρέεται) με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. Όπως διαπιστώνετε με τόσο χαμηλό ποσό για μπάτζετ, δύσκολα κτίζεις ανταγωνιστική ομάδα για την Α' κατηγορία. Βέβαια, ευελπιστούμε σε πιο θετικά νέα στις αμέσως επόμενες μέρες.